W jaki spsob rysowac kreske eyelinerem?-Opadajaca powieka???

Wszystko co związane z makijażem, pytania, dyskusja, etc

Re: W jaki spsob rysowac kreske eyelinerem?-Opadajaca powiek

Postprzez katy24-24 » 12 lut 2012, o 21:14

ja, np w rysowaniu kreski nie mam problemu,zeby byla prosta..wychodzi idealnie ,czy to kredka czy to eyelinerem...problem sie zaczyna ,jak chce zrobic na koncu ten trójkącik hehhe...i tak:w prawym oku wychodzi idealnie i moge powiedziec ,ze nawet podnosi oko,,,a w lewym za chiny mi nie wyjdzie,nawet jak przyloze tasme...to chyba juz budowa oka mi nie pozwala na ten trójkkącik :) :) :)
katy24-24
Ladymakeup Domownik

Postprzez czarnulaxyz » 12 lut 2012, o 21:15

katy24-24 napisał(a):
AiszkaArabskiSwiat napisał(a):Dziewczyny w jaki sposob rysowac kreske na oku eyelinerem w przypadku opadajacej powieki?Wytlumaczcie mi to po ludzku ;)

podbijam pytanie..wiele dziewczyn ma ten problem ..jako ,ze w malowaniu kresek maja najwieksze doświadczenie Nitka ,czarnulka i Monika,i z racji ze najfajniej im to wychodzi ,,to oczekiwałabym odpowiedzi własnie od Nich.. ;) ;) ;) ;) ;)

o kurcze nie wiedziałam, że podobają wam sie moje kreski:) na początku nie było tak pięknie. Moim podstawowym elementem w makijażu jest czarna kreseczka, dlatego z dnia na dzień wychodziła coraz lepsza:) Może to wam pomoże:
Załączniki
tumblr_lueua12Frb1qf8krlo1_500_large.jpg
tumblr_lueua12Frb1qf8krlo1_500_large.jpg (48.48 KiB) Przeglądane 377 razy
ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://czarnulaxyz.pinger.pl/
czarnulaxyz
Ladymakeup Bywalec

Postprzez ammb » 12 lut 2012, o 23:42

Dobra lekcja czarnulaxyz :) Próbowałam przed chwilą tak bez całej reszty makijażu, no i niestety nie udało się :cry: Zrobiłam kilka zdjęć..., najpierw muszę zrobic operacje plastyczną powiek hihi :lol: Chyba nikt mnie nie przekona, że mogę wyciągać kreske... po za tym przy otwartym oku kreska zakrywa mi całą powieke ruchomą. Czy widzicie jak załamuje się... no nie ja hihi - kreska - w załamaniu powieki MASAKRA :shock:
Załączniki
kreska11.jpg
kreska11.jpg (38.62 KiB) Przeglądane 351 razy
kreska 1.jpg
kreska 1.jpg (36.62 KiB) Przeglądane 351 razy
ammb
Ladymakeup Domownik

Postprzez czarnulaxyz » 13 lut 2012, o 00:10

ammb napisał(a):Dobra lekcja czarnulaxyz :) Próbowałam przed chwilą tak bez całej reszty makijażu, no i niestety nie udało się :cry: Zrobiłam kilka zdjęć..., najpierw muszę zrobic operacje plastyczną powiek hihi :lol: Chyba nikt mnie nie przekona, że mogę wyciągać kreske... po za tym przy otwartym oku kreska zakrywa mi całą powieke ruchomą. Czy widzicie jak załamuje się... no nie ja hihi - kreska - w załamaniu powieki MASAKRA :shock:

ja bym tą twoją kreskę jeszcze bardziej wyciągnęła w zewnetrznym kąciku do góry i zrobiłabym ten trójkącik troszke grubszy:)
ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://czarnulaxyz.pinger.pl/
czarnulaxyz
Ladymakeup Bywalec

Postprzez Nitka24 » 13 lut 2012, o 11:57

Nie wiem czy coś da robienie grubszej kreski na końcu, bo i tak zostanie to zasłonięte (tak mi się wydaje. Ja jednak bym nie wyciągała kreski chyba że bardzo delikatnie, tak jak to widać u ciebie Ammb na ostatnim zdj. Nie wiem czy taka strasznie cieniutka kreseczka nie wyglądała by ładnie. (W sobotę widziałam dziewczynę która ma strasznie opadnięte powieki- praktycznie leżą na linii rzęs i miałam wrażenie że ma oczy jak chinka/japonka.
http://pastereczka.blogspot.com/2012/02 ... warzy.html
(coś tak wyglądały jej oczy)
Życie jest piękne o ile ma się z kim je dzielić...
Nitka24
Ladymakeup Guru

Postprzez ammb » 13 lut 2012, o 12:48

Dzieki Nitka24, w koncu ktoś dostrzega o co w tym chodzi :D Ja tą kreske namalowalam raz i zrobiłam cztery różne ujęcia, żeby pokazać, że ta kreska szpeci w przypadku takiej powieki jak moja, zamiast upiekszać. Cały czas próbuje wytłumaczyć, że nie da się jej wyciagnąć w górę, bo na przeszkodzie stoi załamanie powieki i zwis skóry, który tworzy opadajaca powieka. Więc na pytanie: W jaki spsób rysowac kreske eyelinerem?-Opadajaca powieka??? Stanowczo odpowiadam - nie rysować, lub cieniutko i minimalistycznie :) Nie każdemu to pasuje. Nie każdy ma takie idealne powieki i może sobie pozwolić na śliczne kreski. To nie znaczy, że nie możemy zrobić sobie ładnego makijażu. Jak ktoś jest szczupły, wysoki i kształtny, to może sobie pozwolić na małą czarną na przykład. Taka powiedzmy osóbka niska z brzuszkiem, dużą pupą i nogami jak serdelki nie wypadnie korzystnie w małej czrnej. Nie każdemu pasują długie włosy, innym znowu źle jest w krutkich. Tak samo nie każdemu pasują kreseczki. Mi nie pasują, to po co mam na siłę je malować, przedzierać się z tym wyciąganiem przez luźno opadającą powiekę? Zrobiłabym cały makijaż z taką solidną wyciagniętą kreską, żeby pokazać jak to by wyszło, no ale jestem chora, oko mam czerwone, a bateria w aparacie siadła. Może ktoś inny z opadajacą powieką zrobiłby taki makijaż, albo dwa -jeden bez kreski, a drugi z kreską?
ammb
Ladymakeup Domownik

Postprzez picjafly » 13 lut 2012, o 13:33

ja maluje kreske wyzej, nie na linii rzęs i nie grubą- zmniejsza mi oko...może wygrzebie jakis makijaz
http://kolorowypieprz.blogspot.com - zapraszam na mojego bloga:)
picjafly
Ladymakeup Guru

Postprzez katy24-24 » 13 lut 2012, o 23:24

ammb napisał(a):Dzieki Nitka24, w koncu ktoś dostrzega o co w tym chodzi :D Ja tą kreske namalowalam raz i zrobiłam cztery różne ujęcia, żeby pokazać, że ta kreska szpeci w przypadku takiej powieki jak moja, zamiast upiekszać. Cały czas próbuje wytłumaczyć, że nie da się jej wyciagnąć w górę, bo na przeszkodzie stoi załamanie powieki i zwis skóry, który tworzy opadajaca powieka. Więc na pytanie: W jaki spsób rysowac kreske eyelinerem?-Opadajaca powieka??? Stanowczo odpowiadam - nie rysować, lub cieniutko i minimalistycznie :) Nie każdemu to pasuje. Nie każdy ma takie idealne powieki i może sobie pozwolić na śliczne kreski. To nie znaczy, że nie możemy zrobić sobie ładnego makijażu. Jak ktoś jest szczupły, wysoki i kształtny, to może sobie pozwolić na małą czarną na przykład. Taka powiedzmy osóbka niska z brzuszkiem, dużą pupą i nogami jak serdelki nie wypadnie korzystnie w małej czrnej. Nie każdemu pasują długie włosy, innym znowu źle jest w krutkich. Tak samo nie każdemu pasują kreseczki. Mi nie pasują, to po co mam na siłę je malować, przedzierać się z tym wyciąganiem przez luźno opadającą powiekę? Zrobiłabym cały makijaż z taką solidną wyciagniętą kreską, żeby pokazać jak to by wyszło, no ale jestem chora, oko mam czerwone, a bateria w aparacie siadła. Może ktoś inny z opadajacą powieką zrobiłby taki makijaż, albo dwa -jeden bez kreski, a drugi z kreską?

Amb zrobilam na szybkiego "a-la kreski" :lol: :lol: :lol: wstawie w moim temacie..
katy24-24
Ladymakeup Domownik

Postprzez ammb » 13 lut 2012, o 23:49

Dzieki katy24-24:D Jak dojde do siebie, przestane się pocić i charczeć, to też postaram się zrobić pełny makijaż z super kreskami :D
ammb
Ladymakeup Domownik

Poprzednia strona

Powrót do O makijażu