katy24-24 napisał(a):AiszkaArabskiSwiat napisał(a):Dziewczyny w jaki sposob rysowac kreske na oku eyelinerem w przypadku opadajacej powieki?Wytlumaczcie mi to po ludzku
podbijam pytanie..wiele dziewczyn ma ten problem ..jako ,ze w malowaniu kresek maja najwieksze doświadczenie Nitka ,czarnulka i Monika,i z racji ze najfajniej im to wychodzi ,,to oczekiwałabym odpowiedzi własnie od Nich..![]()
![]()
![]()
![]()
ammb napisał(a):Dobra lekcja czarnulaxyzPróbowałam przed chwilą tak bez całej reszty makijażu, no i niestety nie udało się
Zrobiłam kilka zdjęć..., najpierw muszę zrobic operacje plastyczną powiek hihi
Chyba nikt mnie nie przekona, że mogę wyciągać kreske... po za tym przy otwartym oku kreska zakrywa mi całą powieke ruchomą. Czy widzicie jak załamuje się... no nie ja hihi - kreska - w załamaniu powieki MASAKRA
ammb napisał(a):Dzieki Nitka24, w koncu ktoś dostrzega o co w tym chodziJa tą kreske namalowalam raz i zrobiłam cztery różne ujęcia, żeby pokazać, że ta kreska szpeci w przypadku takiej powieki jak moja, zamiast upiekszać. Cały czas próbuje wytłumaczyć, że nie da się jej wyciagnąć w górę, bo na przeszkodzie stoi załamanie powieki i zwis skóry, który tworzy opadajaca powieka. Więc na pytanie: W jaki spsób rysowac kreske eyelinerem?-Opadajaca powieka??? Stanowczo odpowiadam - nie rysować, lub cieniutko i minimalistycznie
Nie każdemu to pasuje. Nie każdy ma takie idealne powieki i może sobie pozwolić na śliczne kreski. To nie znaczy, że nie możemy zrobić sobie ładnego makijażu. Jak ktoś jest szczupły, wysoki i kształtny, to może sobie pozwolić na małą czarną na przykład. Taka powiedzmy osóbka niska z brzuszkiem, dużą pupą i nogami jak serdelki nie wypadnie korzystnie w małej czrnej. Nie każdemu pasują długie włosy, innym znowu źle jest w krutkich. Tak samo nie każdemu pasują kreseczki. Mi nie pasują, to po co mam na siłę je malować, przedzierać się z tym wyciąganiem przez luźno opadającą powiekę? Zrobiłabym cały makijaż z taką solidną wyciagniętą kreską, żeby pokazać jak to by wyszło, no ale jestem chora, oko mam czerwone, a bateria w aparacie siadła. Może ktoś inny z opadajacą powieką zrobiłby taki makijaż, albo dwa -jeden bez kreski, a drugi z kreską?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości