studniówka

Wszystko co związane z makijażem, pytania, dyskusja, etc

studniówka

Postprzez andzia17 » 20 gru 2011, o 22:01

hej
jaki makijaż mogę zrobić do czarnej sukienki i będę miała srebrną biżuterie? Mam piwne oczy, brunetka i ciemna karnacja, ale mam zamiar ją podkreślić i iść jeszcze na solarium.
andzia17

Re: studniówka

Postprzez klaudusia0807 » 20 gru 2011, o 22:39

Podbijam temat. Z tym że ja myślałam raczej o jakiejś czerwonej sukience albo turkusowej:) Jeszcze mam trochę czasu, bo studniówkę mam dopiero w lutym, ale dobrze by było poćwiczyć makijaż, żeby w tym ważnym dniu wyszedł jak najlepiej. Zresztą myślałam o pójściu do kosmetyczki. Ile tak mniej więcej zapłaciłabym za makijaż?
„Błogosławieni Ci, którzy nie potrafią kochać, albowiem ich serc złamać się nie da"
(Albert Camus)
klaudusia0807
Ladymakeup Bywalec

Postprzez ladymakeup » 20 gru 2011, o 22:47

klaudusia0807 napisał(a):Podbijam temat. Z tym że ja myślałam raczej o jakiejś czerwonej sukience albo turkusowej:) Jeszcze mam trochę czasu, bo studniówkę mam dopiero w lutym, ale dobrze by było poćwiczyć makijaż, żeby w tym ważnym dniu wyszedł jak najlepiej. Zresztą myślałam o pójściu do kosmetyczki. Ile tak mniej więcej zapłaciłabym za makijaż?

ceny również kształtują się, myślę, że powyżej 50 zł :)
ladymakeup
Administratorka

Postprzez ladymakeup » 20 gru 2011, o 22:47

andzia17 napisał(a):hej
jaki makijaż mogę zrobić do czarnej sukienki i będę miała srebrną biżuterie? Mam piwne oczy, brunetka i ciemna karnacja, ale mam zamiar ją podkreślić i iść jeszcze na solarium.

ja proponuje makijaż ze srebrem, chyba, że nie boisz się koloru to ciekawie prezentowałby się kolor różowo-fioletoy, czy tez zieleń/szmaragd :)
ladymakeup
Administratorka

Postprzez LadyArtist » 21 gru 2011, o 08:18

Dla Andzi :
Ja również proponowałabym makijaż w odcieniach szarości ( smoky eye) z dodatkiem czerni i lekko połyskującego srebra ,usta pozostawiłabym delikatne , muśnięte błyszczykiem .
Dużo zależy jednak od Ciebie - jakie makijaże preferujesz i w czym czułabyś się dobrze.
Możesz też skupić się bardziej na ustach i postawić na mocniejszy kolor, a oczy delikatnie podkreślić jasnym , perłowym cieniem i kreską tuż przy nasadzie rzęs lub też przykleić sztuczne rzęsy lub dokleić kępki , które wyglądają bardziej naturalnie :)
Myślę , że jednak opcja z mocniejszymi oczami , a delikatnymi ustami jest jednak lepsza przy tego typu imprezach gdzie trudno kontrolować stan naszej pomadki na ustach podczas ucztowania , a szczególnie gdy nie jesteś przyzwyczajona do pomadek :) błyszczyk mozna poprawi c zawsze i wszędzie na szybko :)
Ostatnio edytowano 22 gru 2011, o 11:04 przez LadyArtist, łącznie edytowano 3 razy
LadyArtist

Postprzez picjafly » 21 gru 2011, o 11:10

do czarnej, hmmm ja z kolei bym się wyłamala i poszla w...chłodną butelkową zieleń:) matową, i chlodną, a nie trawiastą
http://kolorowypieprz.blogspot.com - zapraszam na mojego bloga:)
picjafly
Ladymakeup Guru

Postprzez andzia17 » 21 gru 2011, o 17:11

sprawdzę sobie wszystkie Wasze rady i zobaczę w czym najlepiej będę wyglądać. ;) tylko ze sztucznych rzęs chyba zrezygnuje bo nawet jak tuszem pomaluje to są bardzo długie. :)
andzia17

Powrót do O makijażu