re; znacie może makijaz postarzajacy ??

Wszystko co związane z makijażem, pytania, dyskusja, etc

re; znacie może makijaz postarzajacy ??

Postprzez salupa1994 » 27 sty 2012, o 22:50

Czesć wszystkim nazywam sie ania mam 17 lat ale juz w tym roku 18 :P
mam pewien problem moi znajomi i otaczający mnie ludzie dawaja mi wiele mniej lat czy znacie może jakiś makijaż który dodał by mi kilka lat więcej ????;p
z góry dziękuje za porady :)
salupa1994

Re: re; znacie może makijaz postarzajacy ??

Postprzez ammb » 28 sty 2012, o 00:27

Powinnaś się cieszyć :D Osiemnastka stuknie, a potem to leci jak z górki i tylko marzy się żeby jeszcze te zmarszczki nie wychodzily i żeby wygladać młodziej. Myśle, że każdy mocniejszy makijaż sprawi, że będziesz wygladać dojrzalej. Ja tam jednak wolałabym wyglądać ...- tryskać młodością :D
ammb
Ladymakeup Domownik

Postprzez majcioh » 28 sty 2012, o 12:03

Ja mam prawie 20 lat i ludzie też biorą mnie za dużo młodszą :D z tym że mnie to cieszy i wychodzę z założenia że na "starość" też będę wyglądać młodziej :D
majcioh

Postprzez Hotaru » 28 sty 2012, o 21:44

ja mam 23 a w sklepie ciągle pytają mnie o dowód :) Już nigdy nie będziesz wyglądać tak młodo jak teraz, więc nie ma sensu się postarzać. Po co masz wyglądać jak cała reszta starych malutkich 18-tek, młody, świeży wygląd to Twój atut więc go wykorzystuj.
Gdy ciało i dusza krwawią, serce szuka ukojenia...
Hotaru

Postprzez klaudusia0807 » 28 sty 2012, o 22:34

Tzn mi się wydaje że na tym zdjęciu co masz na avatarze wcale nie wyglądasz na młodszą niż jesteś. Ja też mam 18 lat i w porównaniu do moich koleżanek nie wyglądam na tyle ale mi to nie przeszkadza. Tłumaczę sobie, że dłużej będę młoda xD
„Błogosławieni Ci, którzy nie potrafią kochać, albowiem ich serc złamać się nie da"
(Albert Camus)
klaudusia0807
Ladymakeup Bywalec

Postprzez czaswrocicnaziemie » 28 sty 2012, o 22:56

Też bym powiedziała jak koleżanka wyżej.Ja mam 20 lat też mi mówią znajomi że wyglądam młodziej(ja jestem innego zdania ;)) więc się pocieszam że na starość będę wyglądać młodziej przynajmiej w oczach innych;)
czaswrocicnaziemie

Postprzez kruszyna91 » 28 sty 2012, o 23:58

Też mam 20 lat, a w ogóle nie wyglądam. I nie chodzi tu głównie o jakąś dziewczęcą urodę, co o fakt, że mam poważne problemy z wagą przez co nie wyglądam na swój wiek:( W pracy podszedł ostatnio do mnie jakiś facet i zapytał, czy dzieci też tu zatrudniają, masakra ;P
Kiedyś też chciałam postarzeć się na siłę makijażem, ale, gdy pomalowałam się intensywniej, wyglądałam wręcz komicznie ;) Doszłam do wniosku, że nie będę się na siłę postarzać. Wolę wyglądać świeżo i naturalnie :) Uznałam to za swój atut i dzięki temu jestem "inna", wyjątkowa ;P I komu to się podoba, to się podoba, reszta mnie nie interesuje ;P
kruszyna91

Postprzez mademoiselle » 29 sty 2012, o 12:23

Mnie się zawsze wydaje, że ciemniejszy kolor szminki dodaje trochę powagi i lat ;) Ale na pewno nie każda dziewczyna dobrze czuje się z mocno podkreślonymi ustami.
Mademoiselle
mademoiselle

Postprzez picjafly » 29 sty 2012, o 14:49

salupa- mysle, że troszkę przesadzasz...na zdjęciu z avatara wyglądasz na niezła dwudzietke czwórkę;) nie ma co sie postarzać, ja też wyglądam młodo i to tylko zaleta:)
http://kolorowypieprz.blogspot.com - zapraszam na mojego bloga:)
picjafly
Ladymakeup Guru

Postprzez Andrea » 29 sty 2012, o 18:20

Dokładnie zgadzam się z dziewczynami na awatarze wyglądasz bardzo kobieco, a jeśli znajomi odejmują Ci lat to po co się postarzać ?! Dziewczyno ciesz się młodością, mi w tym roku stuknie mi nieco więcej (he he) ;) i wcale bym się nie obraziła gdyby ktoś przypisał mi 18. :D :lol:
Andrea

Następna strona

Powrót do O makijażu