karoligrz napisał(a):dziewczyny mają rację. ehh ile ja bym dała żeby mieć znów 18

Zresztą mam wrażenie, że dzisiejsze młode dziewczyny jakoś szybciej dojrzewają i wyglądają poważnie jak na swój wiek. Każdy makijaż może nie postarza, ale dodaje powagi i trochę bardziej dojrzałego wyglądu. Dziś, na ulicy ciężko poznać czy dziewczyna ma 15,czy też np. 19 lat.
dokładnie karoli.za moich czasów,dziewczyny jakos wygladaly na swoj wiek ,teraz to normalnie masakra..idzie taka gimnazjalistka ,i gdyby nie fakt ,ze wychodzila akurat ze szkoly, to bym powiedziala ze jakas 20-paro latka idzie..w duzej częsci na pewno to wina makijazu,(pamietam ,że duzo dziewczyn tych gimnazjalnych miala zle dobrany podkład-->>to co zapamietalam ,to za bardzo pomaranczowe na twarzy i szyja blada jak sciana ,aczkolwiek tez mam wrazenie ze ta dzisiejsza mlodziez SZYBKO dojrzewa..hmmm.. ja patrze na swoje zdjecia ,jak mialam te 15,16 lat i smiac mi sie chce..

..co do makijazu postarzającego ,to kazdy ciemniejszy podkład o jakies 2,3 tony skutecznie postarza,nawet o kilka lat..wystarczy popatrzec na dziewczyny ,które przesadziły z solarium...