re; znacie może makijaz postarzajacy ??

Wszystko co związane z makijażem, pytania, dyskusja, etc

Re: re; znacie może makijaz postarzajacy ??

Postprzez pat. » 30 sty 2012, o 00:04

dziewczyno! litości. makijaż postarzający w Twoim wieku?! powinnaś się cieszyć, że wyglądasz na mniej niż masz. Skończysz 18 lat lat i sama nie będziesz wiedzieć kiedy będziesz po 20 ... a potem - o kurczę! 30 już? - kiedy to minęło. A leci szybciej niż Ci się zdaje. Dla mnie moja 18stka to odległa przeszłość, może nie w samych latach już liczonych, ale tak w rytmie biologicznym. Człowiek wstaje codziennie, uczelnia, wraca do domu, nauka, krótka drzemka i tak na okrągło. A szkoła średnia to sielanka, gdzie miało się czas obejrzeć na bieżąco serial :D. Aaaa i chciałabym mieć tamtą cerę :D z tamtych lat <3 . Więc nie postarzaj się na siłę makijażem, który w dużej ilości się nie wygląda estetycznie i w efekcie bd umalowana prawie jak na halloween :D
Schrödinger Cat <3
pat.

Postprzez karoligrz » 30 sty 2012, o 19:54

dziewczyny mają rację. ehh ile ja bym dała żeby mieć znów 18 :) Zresztą mam wrażenie, że dzisiejsze młode dziewczyny jakoś szybciej dojrzewają i wyglądają poważnie jak na swój wiek. Każdy makijaż może nie postarza, ale dodaje powagi i trochę bardziej dojrzałego wyglądu. Dziś, na ulicy ciężko poznać czy dziewczyna ma 15,czy też np. 19 lat.
karoligrz
Ladymakeup Bywalec

Postprzez salupa1994 » 30 sty 2012, o 20:21

Po przeczytaniu waszych opini przyznaje ze macie racje :)
no fajnie na sratość wyglądać kilka lat młodziej :)
dziękuje wszystkim za rady i miłe słowa :)
salupa1994

Postprzez katy24-24 » 31 sty 2012, o 01:37

karoligrz napisał(a):dziewczyny mają rację. ehh ile ja bym dała żeby mieć znów 18 :) Zresztą mam wrażenie, że dzisiejsze młode dziewczyny jakoś szybciej dojrzewają i wyglądają poważnie jak na swój wiek. Każdy makijaż może nie postarza, ale dodaje powagi i trochę bardziej dojrzałego wyglądu. Dziś, na ulicy ciężko poznać czy dziewczyna ma 15,czy też np. 19 lat.

dokładnie karoli.za moich czasów,dziewczyny jakos wygladaly na swoj wiek ,teraz to normalnie masakra..idzie taka gimnazjalistka ,i gdyby nie fakt ,ze wychodzila akurat ze szkoly, to bym powiedziala ze jakas 20-paro latka idzie..w duzej częsci na pewno to wina makijazu,(pamietam ,że duzo dziewczyn tych gimnazjalnych miala zle dobrany podkład-->>to co zapamietalam ,to za bardzo pomaranczowe na twarzy i szyja blada jak sciana ,aczkolwiek tez mam wrazenie ze ta dzisiejsza mlodziez SZYBKO dojrzewa..hmmm.. ja patrze na swoje zdjecia ,jak mialam te 15,16 lat i smiac mi sie chce.. :lol: :lol: :lol: :lol: ..co do makijazu postarzającego ,to kazdy ciemniejszy podkład o jakies 2,3 tony skutecznie postarza,nawet o kilka lat..wystarczy popatrzec na dziewczyny ,które przesadziły z solarium... ;) ;)
katy24-24
Ladymakeup Domownik

Poprzednia strona

Powrót do O makijażu