Pytanie do Ladymakeup KREOLAN

Wszystko co związane z makijażem, pytania, dyskusja, etc

Pytanie do Ladymakeup KREOLAN

Postprzez siKALAfa » 26 sty 2012, o 14:15

hej chciałam się dowiedzieć od Was Kochane kobiety o kosmetyki firmy kreolan. Czy używałyście czy znacie i jakie efekty?
siKALAfa

Re: Pytanie do Ladymakeup KREOLAN

Postprzez makijażystka » 2 lut 2012, o 18:41

Cześć
Ja pracuję na Kreolanie i jestem z niego bardzo zadowolona, ale nie ukrywam, że jest to troche "wymagająca" marka - trzeba nauczyć się z nich korzystać...ale po kolei:
korektory - są super - bardzo dobrze kryją, bardzo długo się trzymają i łączą z podkładami/fluidami innych marek. Ich różne odcienie pozwalają dobrać kolor tak by były niewidoczne i użyte do wszystkich partii ciała - zarówno na pryszcze, przebarwienia, jak i do rozjaśniania np. pod oczy ale trzeba uważać by nie przesadzić z ilością - są mocno kryjące, ciężko się je zdejmuje i mogą wejść w zakamarki podkreślając zmarszczki.
Cienie do powiek - są mega trwałe i piękne, można je nakładać zarówno na sucho jak i na mokro, nie osypują się, pięknie się ze sobą łączą przez co można uzyskać fantazyjne barwy, pięknie opalizują, jeszcze zależy od ich modelu - niektóre sa lepsze, inne gorsze pod względem intensywności barw, ich nasycenia ale ogółem są super... jednak można kupić równie dobre cienie, a tańsze (np. Inglot jest marką moim zdaniem nie docenianą a naprawdę super)
I w końcu puder transparentny - jest super :) Utrwala makijaż, matuje i jest zupełnie przezroczysty, ale tu trzeba uważać przy suchej cerze.
Jednym słowem warte swojej ceny, ja pracuje z nimi przy każdym rodzaju makijażu - polecam :)
Ostatnio edytowano 2 lut 2012, o 18:52 przez makijażystka, łącznie edytowano 1 raz
zapraszam do współpracy
makijażystka

Postprzez mademoiselle » 2 lut 2012, o 18:51

Czy uzywalas moze cieni z tej paletki (chodzi mi o róże) : http://www.ladymakeup.pl/sklep/kryolan- ... cieni.html
Wiem z doswiadczenia ze w zakresie tej samej marki sa lepsze i gorsze cienie (np. Inglot - niektore super a inne beznadziejne, choc z tej samej serii).
Mademoiselle
mademoiselle
Ladymakeup Bywalec

Postprzez makijażystka » 2 lut 2012, o 19:07

zapraszam do współpracy
makijażystka

Powrót do O makijażu