Naturalne farbowanie wlosow HENNA - STOP z farbowanieChemia!

Jak dbać o włosy, stylizacja i pielęgnacja

Naturalne farbowanie wlosow HENNA - STOP z farbowanieChemia!

Postprzez AiszkaArabskiSwiat » 31 sie 2011, o 19:12

Witajcie dziewczyny pewnie zauwazylyscie ze wlosy farbowane farbami drogeryjnymi szczegolnie ,sprawiaja ze wlosy jeszcze gorzej wygladaja -oszepecaja wrecz nasze wlosy :x lepiej wygladaja naturalne wlosy,niz farbowane drogeryjnymi farbami,wiec stawiam teraz na henne naturalne farbowanie -ktora to mozna uzyskac rozne odcienie-pokrywaja siwe wlosy-jedna ich wada to nie potrafia rozjasniac wlosow..
Najlepsza Naturalna farba do wlosow(henna) jest INDYGO ,KHADI
http://idaalia.blogspot.com/2011/08/jak ... mment-form

Ten filmik rowniez polecam bardzo wazne informacje!!! http://www.youtube.com/watch?v=jOiGqG33 ... ature=plpp

http://helfy.pl/ziola-na-wlosy-indyjski ... e_name=zioła na włosy&view=&show_local=&limit=12&categorie=126&id_overcat=94

Dziewczyny dzielmy sie naszymi spostrzezeniami!!! Czas aby nasze wlosy byly lsniace,blyszczace,grube z pieknym odcieniem a henna to potrafi!
Ostatnio edytowano 31 sie 2011, o 20:25 przez AiszkaArabskiSwiat, łącznie edytowano 1 raz
Doskonalosc jest nudna !! KOBIETA ZMIENNA JEST!!-raz kolor wlosow blond,nastepnym razem czerwonyDODAJMY ZYCIU KOLORU!![/b]DODAJMY ZYCIU KOLORU!

[/color][/color]![color=#FF0080]![/color]
AiszkaArabskiSwiat
Ladymakeup Domownik

Re: Naturalne farbowanie wlosow HENNA - STOP z farbowanieChe

Postprzez Aftertaste » 31 sie 2011, o 20:10

A ja słyszałam, że henna jest gorsza od farby :(
Farba wnika we włosy, a henna je okleja na zewnątrz ponoć i na dłuższą metę bardziej niszczy, ale na ile to prawda nie wiem, bo hennę stosowałam baaardzo dawno temu.
Aczkolwiek opis z linku wygląda zachęcająco bardzo :)
pozdrawiam, Anka
Aftertaste

Postprzez AiszkaArabskiSwiat » 31 sie 2011, o 20:33

Aftertaste napisał(a):A ja słyszałam, że henna jest gorsza od farby :(
Farba wnika we włosy, a henna je okleja na zewnątrz ponoć i na dłuższą metę bardziej niszczy, ale na ile to prawda nie wiem, bo hennę stosowałam baaardzo dawno temu.
Aczkolwiek opis z linku wygląda zachęcająco bardzo :)

Pewnie ta nagonke przecie hennie wymyslili producenci farb i fryzjerzy...porownaj sobie wlosy kobiety ktora farbuje farbami chemicznymi wlosy ,a kobiete ktora farbuje wlosy hennna... sama logika jak ziola moga niszczyc wlosy.. :roll: ale dystrybutorzy farb i fryzjerzy sie boja konkurencji henna ,wygrywaja tym ze moga zrobic prawie kazdy odcien wlosow rozjasnic,niestety henna nie mozna rozjasnic wlosow ,tylko przyciemnic
Doskonalosc jest nudna !! KOBIETA ZMIENNA JEST!!-raz kolor wlosow blond,nastepnym razem czerwonyDODAJMY ZYCIU KOLORU!![/b]DODAJMY ZYCIU KOLORU!

[/color][/color]![color=#FF0080]![/color]
AiszkaArabskiSwiat
Ladymakeup Domownik

Postprzez klaudusia0807 » 31 sie 2011, o 21:22

A ja właśnie przez jakiś czas używałam henny do koloryzacji włosów i ich kondycja była zdecydowanie lepsza niż podczas farbowania chemicznymi farbami. Były lśniące i miękkie w dotyku a przede wszystkim mniej zniszczone niż przy koloryzacji farbami:) Teraz zrobiłam sobie przerwę z farbowaniem, niech moje włosy trochę odpoczną...
„Błogosławieni Ci, którzy nie potrafią kochać, albowiem ich serc złamać się nie da"
(Albert Camus)
klaudusia0807
Ladymakeup Bywalec

Postprzez ammb » 31 sie 2011, o 21:42

Ja też kiedyś farbowałam włosy henną i na moje oko były zdrowsze i bardziej lśniące. Już kiedyś o tym pisałam w wątku: Na ratunek zniszczonym włosom. Wstawiłam też tam zdjęcia moich włosów z czasów farbowania henną. Może jeszcze kiedyś powróce do takiego farbowania.
ammb
Ladymakeup Domownik

Postprzez Aftertaste » 31 sie 2011, o 21:53

No napisałam że na ile prawda to nie wiem, owszem taką opinię słyszałam od fryzjerek :) również dodałam że z linku powyżej wygląda efekt raczej zachęcająco :)
Ja niestety rozjaśniam i mimo, że przeczytałam w w/w linku że jest do włosów blond ja niestety nie mam naturalnych więc odpada. natomiast z lubością przeczytałam o olejach do włosów i są nawet do blondów nie zmieniające koloru więc takowe już zamówiłam :) i kocham odżywkę vax henna do blondu oczywiście :lol:
pozdrawiam, Anka
Aftertaste

Postprzez ammb » 18 paź 2011, o 15:16

Farbowanie zwykłymi farbami z amoniakiem oraz ciąża spowodowały spore wypadanie moich włosów. Dla tego wracam do używania henny. Zakupiłam już dwa opakowania henny, które czekają sobie w łazience :)
Chciałam polecić mojej mamie. Mama ma cienkie włosy, dodatkowo wypalone ciągłym farbowaniem na blond. Ma słabo widoczne odrosty, bo są siwe. Wiem, że henna jest też w odcieniach blond, ale czy wyjdzie na siwych włosach? Jeśli wiecie coś na ten temat to napiszcie, będę wdzięczna :) Może macie zdjęcia? Mama mogłaby mieć wtedy zdrowsze włoski :D
ammb
Ladymakeup Domownik

Postprzez Niespodziewana » 25 paź 2011, o 11:59

Ja na szczęście nie mam tego problemu, bo nigdy nie farbowałam włosów, chociaż już kilka razy byłam o krok :) Ale cieszę się, że ostatecznie się nie zdecydowałam.
Niespodziewana

Postprzez mademoiselle » 25 paź 2011, o 12:34

Zainteresowała mnie ta henna. Nie wiedziałam że można nia farbować włosy! Myślałam że tylko brwi i rzęsy. Czy są różne kolory henny? Mnie interesuje brąz wpadający w kasztan. Jak długo trzyma się kolor i czy się zmywa czy też trzeba czekać aż włosy odrosną?
Mademoiselle
mademoiselle
Ladymakeup Bywalec

Postprzez klaudusia0807 » 25 paź 2011, o 16:23

Są różne kolory henny. Ja akurat kupowałam henne w naturze. I hmm do naturalnego koloru się nie zmywa, trzeba czekać aż odrosną. Ale oczywiście z każdym kolejnym myciem kolor się troszkę spłukuje:)
„Błogosławieni Ci, którzy nie potrafią kochać, albowiem ich serc złamać się nie da"
(Albert Camus)
klaudusia0807
Ladymakeup Bywalec

Następna strona

Powrót do Włosy