Makijaz Arabski z uzyciem kohla-Tajemnicze oczy

Zrób zdjęcie i pochwal się własnym makijażem

Makijaz Arabski z uzyciem kohla-Tajemnicze oczy

Postprzez AiszkaArabskiSwiat » 17 maja 2011, o 22:25

Witaj czy moglabys zrobic makijaz o wlasnie tej tematyce ,makijaz arabski w ktorym oczy wygladaja tajemniczo,moze nawet z uzyciem kohla,LadyMakeUp a co sadzisz o kosmetykach tej firmy HASHMI SURMA - tu ich stronka http://hashmisurma.com/home.html dokladnie kohlow z tej firmy stosowanie ich w makijazu?
Ostatnio edytowano 17 maja 2011, o 22:38 przez AiszkaArabskiSwiat, łącznie edytowano 3 razy
Doskonalosc jest nudna !! KOBIETA ZMIENNA JEST!!-raz kolor wlosow blond,nastepnym razem czerwonyDODAJMY ZYCIU KOLORU!![/b]DODAJMY ZYCIU KOLORU!

[/color][/color]![color=#FF0080]![/color]
AiszkaArabskiSwiat
Ladymakeup Domownik

Re: Makijaz Arabski -Tajemnicze oczy

Postprzez ladymakeup » 17 maja 2011, o 22:27

Makijaż arabski od dawna chodzi mi po głowie :) ostatni wykonałam prawie rok temu więc coś na pewno opublikuję :) kohla prawdziwego nie mam, będę posiłkować się kredką zwykłą :)
ladymakeup
Administratorka

Re: Makijaz Arabski z uzyciem kohla-Tajemnicze oczy

Postprzez AiszkaArabskiSwiat » 17 maja 2011, o 22:39

Swietnie juz nie moge sie doczekac :)ale mam nadzieje ze taki w ktorym mozna w dzien normalnie chodzictylko szkoda ze kredka :cry: ona nie oddaje tego efektu co kohl.. [b]
Ostatnio edytowano 19 maja 2011, o 17:32 przez AiszkaArabskiSwiat, łącznie edytowano 2 razy
Doskonalosc jest nudna !! KOBIETA ZMIENNA JEST!!-raz kolor wlosow blond,nastepnym razem czerwonyDODAJMY ZYCIU KOLORU!![/b]DODAJMY ZYCIU KOLORU!

AiszkaArabskiSwiat
Ladymakeup Domownik

Postprzez ammb » 17 maja 2011, o 23:32

Ja mam czarną kredkę z arabskim kohlem Ruby Rose, ale ile w niej tak naprawde tego kohlu to nie wiem. Jest miekka i lubie się nią malować.
ammb
Ladymakeup Domownik

Postprzez Nitka24 » 18 maja 2011, o 10:23

Wynalazłam zdjęcie takiego lekkiego makijażu właśnie w tym stylu. Może się przyda:)
Załączniki
487.jpg
487.jpg (37.97 KiB) Przeglądane 1640 razy
Życie jest piękne o ile ma się z kim je dzielić...
Nitka24
Ladymakeup Guru

Postprzez AiszkaArabskiSwiat » 18 maja 2011, o 20:40

Nitka24 szczerze powiedziawszy wolalbym cos w wersji bardziej naturalnej zeby mozna bylo wtym normalnie w dzien wyjsc ,stosowac go na codzien Nie wiem czy wszystkie wiedza ale roznica meidzy makijazem indyjskim a arabskim,polega mianowicie na tym..iz makijaz arabski jest matowy,natomiast indyjski swiecacy-blyszczacy.. tutaj pare informacji na temat makijazu polecam ten filmik Tajniki makijazu arabskiego - http://www.youtube.com/watch?v=uO_2V22g ... ideo_title

AiszkaArabskiSwiat
Ladymakeup Domownik

Postprzez ladymakeup » 18 maja 2011, o 22:29

Dzięki za link, ja np. nie wiedzialam na czym polega ta różnica, nigdy sie w to nie zagłębiałam :)
ladymakeup
Administratorka

Postprzez Nitka24 » 19 maja 2011, o 08:44

Ale to jest chyba arabski bo się nie błyszczy:) Jeszcze bardziej delikatny?:) Może mi się tylko wydaje że on się nadaje na makijaż dzienny i ja spokojnie bym w takim chodziła bo mi się podoba:)
Nitka24
Ladymakeup Guru

Postprzez ladymakeup » 19 maja 2011, o 09:09

Mi tez podoba się , i to bardzo ;p i na pewno wyszłam bym w nim za dnia - lubię takie drapieżne makijaże ;p szkoda tylko, że fotka jest zrobiona z boku - nie widać dokładnie całego makijażu (żeby odtworzyć ) ;/
ladymakeup
Administratorka

Postprzez Nitka24 » 19 maja 2011, o 13:34

Nie było bardziej pokazanego tego makijażu i tylko takie wynalazłam. Skoro by miał być na dzień to może użyć jeszcze jaśniejszych kolorów. Wydaje mi się że to właśnie użycie kohla powoduję że makijaż wygląda na ciemny ale jeśli go się nie użyje to już nie będzie tego typu makijaż więc jedno drugie wyklucza. AiszkaArabskiSwiat może wkleisz zdjęcie z takim makijażem o który Ci chodzi będzie łatwiej zrobić jakiś odpowiednik:)
Nitka24
Ladymakeup Guru

Następna strona

Powrót do Mój makijaż