Makijaż studniówkowy w moim wykonaniu

Zrób zdjęcie i pochwal się własnym makijażem

Makijaż studniówkowy w moim wykonaniu

Postprzez AdriannaZG » 15 sty 2011, o 22:09

Chcę Wam tym razem pokazać delikatny makijaż studniówkowy, który wykonałam dnia dzisiejszego na ślicznej twarzyczce należącej do Ani :)

Obrazek
AdriannaZG

Re: Makijaż studniówkowy w moim wykonaniu

Postprzez Arika22z » 16 sty 2011, o 11:59

Ja wczoraj też malowałam dziewczynę na studniówkę, niestety nie zrobiłam jej zdjęcia.
Mój makijaż był troszeczkę w ciemniejszej tonacji, dziewczyna była zadowolona (przynajmniej tak mówiła ;) ;) ), a to chyba najważniejsze. Twoja propozycja też mi się podoba.
pozdrawiam serdecznie :)
Arika22z

Postprzez mademoiselle » 16 sty 2011, o 18:27

Bardzo ladny i subtelny makijaz. Pasuje do delikatnej buzi studniowkowiczki :D
Napiszesz krotko jak go wykonalas? Tzn. jakich kolorow uzylas i z jakiej firmy byly cienie. Pozdrawiam!
Mademoiselle
mademoiselle
Ladymakeup Bywalec

Postprzez AdriannaZG » 17 sty 2011, o 01:38

Arika22z- dokładnie tak jak piszesz najważniejsze by osoba, której wykonujemy makijaż była zadowolona, w moim przypadku było tak, że Ania już miała wizję makijażu i nawet już wiedziała jakie kolorki chce mieć na oku... więc zadanie miałam ułatwione, wystarczyło tylko dopasować kolory do jej wizji i ładnie wykonać makijaż :)

mademoiselle- tak na dniach postaram się ładnie pokazać jak wykonałam makijaż oka oraz napisze z jakich kosmetyków korzystałam przy nim...
AdriannaZG

Postprzez schoko31 » 17 sty 2011, o 14:48

Śliczny-taki naturalny
eHH dziewczyny macie zdolności
pozazdrościć::) :D :P
"cudownie jest móc dzielić się radością z bliską osobą"
schoko31

Postprzez AdriannaZG » 18 sty 2011, o 01:16

Tak więc jak obiecałam w skrócie jak wykonałam i jakimi kosmetykami ten makijaż:

1) Po uprzednim przygotowaniu oka do nałożenia cieni, skorzystałam z palety 120 kolorów zakupionej na allegro. Ja zawsze maluję oko zaczynając od najjaśniejszego do najciemniejszego koloru- uważam, że tak najlepiej połączyć ze sobą kolory by niewidoczne były przejścia między nimi... Rozpoczynając od wewnętrznego kącika oka nałożyłam cień w kolorze bardzo jasnego żółtego zarówno na górnej jak i dolnej powiece.
Obrazek

2) Następnie użyłam cienia w kolorze bardzo jasnego różu z mini paletki firmy Butterfly (firma bardzo tania na każdą kieszeń ale cienie dobrze napigmentowane i dobrze się rozprowadzają) i nałożyłam go w środkowej części powieki górnej i również jak wcześniej dolnej.
Obrazek

3) Następnym cieniem, który położyłam na zewnętrzną część powiek (górna i dolna) jest grafitowy cień również z firmy Butterfly, po czym odpowiednim pędzelkiem roztarłam przejścia między cieniami by wyglądały one naturalnie i nie odznaczały się.
Obrazek

4) No i oczywiście na sam koniec zostaje nam zalotka oraz ładne podkreślenie rzęs... Użyłam do tego tuszu Helena Rubinstein - Lash Queen Feline Extravaganza.

To tak pokrótce i mało dokładnie ale mam nadzieje, że zrozumiałe jest wszystko...
AdriannaZG

Postprzez ladymakeup » 20 sty 2011, o 17:13

Uroczy makijaż :) cieszę się, że zadałaś sobie Kochana tyle trudu i porobiłaś fotki wszystkich cienie!!:) super:) czekamy oczywiście na więcej makijaży Twojego autorstwa :*
ladymakeup
Administratorka

Postprzez Nitka24 » 16 lut 2011, o 18:51

Podobny makijaż miałam swój ślubny. Byłam z niego bardzo zadowolona
Życie jest piękne o ile ma się z kim je dzielić...
Nitka24
Ladymakeup Guru

Postprzez ewelinablbn » 26 paź 2011, o 22:22

Jesteś zadowolona z tej palety z allegro?
ewelinablbn
Ladymakeup Domownik

Postprzez ladymakeup » 27 paź 2011, o 00:05

ewelinablbn napisał(a):Jesteś zadowolona z tej palety z allegro?

ja mam paletę manly już 2 rok (dostałam na Gwiazdkę na początku mojej przygody z filmikami :) i do tej pory sprawuje się dobrze :)
ladymakeup
Administratorka

Następna strona

Powrót do Mój makijaż