Makijaż studniówkowy w moim wykonaniu

Zrób zdjęcie i pochwal się własnym makijażem

Re: Makijaż studniówkowy w moim wykonaniu

Postprzez ewelinablbn » 27 paź 2011, o 16:45

A dużo jest tam matowych cieni? Bo ja mam mało matowych, a ostatnio uwielbiam je:)
ewelinablbn
Ladymakeup Domownik

Postprzez czarnulaxyz » 28 paź 2011, o 18:14

AdriannaZG napisał(a):Chcę Wam tym razem pokazać delikatny makijaż studniówkowy, który wykonałam dnia dzisiejszego na ślicznej twarzyczce należącej do Ani :)

Obrazek

oj cudowny:) ciebie też pomęcze żebyś go opisała jak go wykonałaś:) plis:)
ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://czarnulaxyz.pinger.pl/
czarnulaxyz
Ladymakeup Bywalec

Postprzez czarnulaxyz » 28 paź 2011, o 18:15

AdriannaZG napisał(a):Tak więc jak obiecałam w skrócie jak wykonałam i jakimi kosmetykami ten makijaż:

1) Po uprzednim przygotowaniu oka do nałożenia cieni, skorzystałam z palety 120 kolorów zakupionej na allegro. Ja zawsze maluję oko zaczynając od najjaśniejszego do najciemniejszego koloru- uważam, że tak najlepiej połączyć ze sobą kolory by niewidoczne były przejścia między nimi... Rozpoczynając od wewnętrznego kącika oka nałożyłam cień w kolorze bardzo jasnego żółtego zarówno na górnej jak i dolnej powiece.
Obrazek

2) Następnie użyłam cienia w kolorze bardzo jasnego różu z mini paletki firmy Butterfly (firma bardzo tania na każdą kieszeń ale cienie dobrze napigmentowane i dobrze się rozprowadzają) i nałożyłam go w środkowej części powieki górnej i również jak wcześniej dolnej.
Obrazek

3) Następnym cieniem, który położyłam na zewnętrzną część powiek (górna i dolna) jest grafitowy cień również z firmy Butterfly, po czym odpowiednim pędzelkiem roztarłam przejścia między cieniami by wyglądały one naturalnie i nie odznaczały się.
Obrazek

4) No i oczywiście na sam koniec zostaje nam zalotka oraz ładne podkreślenie rzęs... Użyłam do tego tuszu Helena Rubinstein - Lash Queen Feline Extravaganza.

To tak pokrótce i mało dokładnie ale mam nadzieje, że zrozumiałe jest wszystko...

oo już widze że ktoś inny cię o to poprosił:) hehe super
ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://czarnulaxyz.pinger.pl/
czarnulaxyz
Ladymakeup Bywalec

Postprzez klaudusia0807 » 28 paź 2011, o 19:14

Również proszę o instrukcję. Sama mam w tym roku studniówkę, więc może się przyda:)
„Błogosławieni Ci, którzy nie potrafią kochać, albowiem ich serc złamać się nie da"
(Albert Camus)
klaudusia0807
Ladymakeup Bywalec

Postprzez AdriannaZG » 14 sty 2012, o 02:55

ewelinablbn co do Twojego pytania o paletę- najpierw wybacz, że odpisuję z 3 miesięcznym opóźnieniem ale tak się potoczyło, że nie miałam jak tu zaglądać i byłam niestety na odwyku od forum ;P

Paletka sprawuje się bardzo dobrze, cienie są bardzo dobrze napigmentowane i fajnie się je rozprowadza. Szczerze mówiąc zamawiając tą paletkę na allegro miałam mieszane uczucia, w końcu tyle cieni za taką cenę- coś musiało być nie tak :P Jednak zaskoczyła mnie pozytywnie.
Co do ilości matowych cieni to jest ich w niej niewielka ilość, przeważają jednak cienie perłowe albo z mniejszą albo w większą ilością połyskujących drobinek :)
AdriannaZG

Postprzez ewelinablbn » 14 sty 2012, o 15:10

Dzięki za odpowiedź :)
ewelinablbn
Ladymakeup Domownik

Poprzednia strona

Powrót do Mój makijaż