makijaż jak twiggy

Wszystko co związane z makijażem, pytania, dyskusja, etc

makijaż jak twiggy

Postprzez clover » 30 sty 2011, o 00:47

Chciałabym wykonać sobie na studniówkę makijaż w stylu twiggy jest on bardzo charakterystyczny i nie do końca mi wychodzi, czy mogłabyś pokazać jak go wykonać? Zależałoby mi na tym żeby był w miarę naturalny (bez brokatowych cieni itd.) tyle że studniówka już niedługo, nie wiem czy zdążę się nauczyć ;/
clover

Re: makijaż jak twiggy

Postprzez Wojtek_Ka » 12 gru 2011, o 22:18

Witam !
Pozwolę sobie odświeżyć wątek, nie mogłem nigdzie znaleźć tematu o tym makijażu, jeśli gdzieś jest to poproszę o link.
W każdym bądź razie zależy mi na tym, aby dowiedzieć się szczegółowo, jak wykonać ten makijaż.
Ciemna kreska w załamaniu powieki, powinna być graficzna ?
Czy jest narzucone, że ma być czarna \ brązowa ?
Rzęsy dolne są charakterystyczne, jak uzyskać taki efekt maskarą ?
Można pozwolić sobie na domalowanie dolnych rzęs kredką ?
Biała kredka na linii wodnej jest niezbędna, czyli z założenia chodzi o uzyskanie efektu jak największych oczu w stylu ''lalki''?
Co z ustami, mają być naturalne, jeśli tak to matowe czy połysk ? :) Może w innym kolorze?
Sądzę, że subtelny róż czy brzoskwinia też będą odpowiednie.
Cienie wybieramy do typu urody czy w jakichś konkretnych odcieniach ?

Sporo pytań, ale to makijaż o którym nie wiele jest napisane, a bardzo mnie ciekawi, bo świetnie wygląda w stylizowanych sesjach :) Wyobrażam sobie modelkę w krótkich włosach, z piegami i sesja a'la lata 60 jak się patrzy :)
Wojtek_Ka

Postprzez Aftertaste » 13 gru 2011, o 00:22

Interpretacja by pixiwoo:
http://youtu.be/oF9XoqLyBg8
pozdrawiam, Anka
Aftertaste

Postprzez Wojtek_Ka » 19 gru 2011, o 23:16

Bardzo profesjonalny makijaż, kosmetyki z górnej półki, więc efekt był pewny :)
W sumie to jedyną rzeczą którą bym zmienił to trochę bardziej roztarł kreskę w załamaniu, była zbyt graficzna, a u Twiggy była raczej bardziej płynna, wycieniowana.
Doklejone rzęsy świetnie się sprawdziły. Przyznać jednak trzeba, że drugiej Twiggy Lawson nie ma i nie będzie, domalowane piegi to nie to samo co oryginał :)
Wojtek_Ka

Postprzez Aftertaste » 19 gru 2011, o 23:36

Zgadza się, oryginału nie da się podrobić, ale ten makijaż uważam za dobrze odwzorowany :) Faktycznie kreska mogła by być chyba lepiej roztarta, aby była tak jak piszesz bardziej miękka, chociaż autorka mówi, że graficzna była charakterystyczna dla Twiggy. Ja tam wolę ciut roztarte ;)
pozdrawiam, Anka
Aftertaste

Powrót do O makijażu