Jakie farby do wlosow szampony koloryzujace polecicie?

Jak dbać o włosy, stylizacja i pielęgnacja

Re: Jakie farby do wlosow szampony koloryzujace polecicie?

Postprzez kruszyna91 » 7 gru 2011, o 00:36

Dziękuję Ci bardzo:*
kruszyna91

Postprzez megi1828 » 7 gru 2011, o 01:04

Super kolorek, jaka to marka i kolor ? Bo cos przeoczylam.
Moje farby nr 1 to Loreal Excelence, Preference, Feria albo Swartzkopf Live.
megi1828
Ladymakeup Bywalec

Postprzez kruszyna91 » 7 gru 2011, o 01:10

Jest to szampon koloryzujący firmy marion, numer 65- winna czerwień
kruszyna91

Postprzez AiszkaArabskiSwiat » 7 gru 2011, o 03:48

Dziewczyny czy jest mozliwe ze swoj naturalny kolor wlosow po paru latach stal sie jasniejszy? czy jest to mozliwe?
Doskonalosc jest nudna !! KOBIETA ZMIENNA JEST!!-raz kolor wlosow blond,nastepnym razem czerwonyDODAJMY ZYCIU KOLORU!![/b]DODAJMY ZYCIU KOLORU!

[/color][/color]![color=#FF0080]![/color]
AiszkaArabskiSwiat
Ladymakeup Domownik

Postprzez kruszyna91 » 7 gru 2011, o 23:43

Jest to bardzo możliwe, jak już pisałam po swoich doświadczeniach, że moje włosy zmieniały kolor jak chciały ;)
A czasem dzieje się tak od zbyt długiego przebywania na słońcu(choć to bardziej latem), bądź używania szamponów np. rumiankowych:) Moje włosy głównie ciemniały bardziej, ale zdarzało się, że także się rozjaśniały. Odpowiada też za to jakiś hormon w organizmie, ale że skleroza mi ostatnio doskwiera to jak na złość sobie teraz nie przypomnę nazwy:|
kruszyna91

Postprzez bakulka87 » 8 gru 2011, o 11:37

Ja kiedyś używałam farb Pallete, ale kolory wychodziły dużo ciemniejsze niż miały być w rzeczywistości, a dodatkowo były to bardzo mocne farby. Potem długi czas farbowałam się u fryzjerki i nie wiem jakich ona farb używała, ale bardzo szybko schodziły. Od niecałego roku używam cały czas tej samej farby Garnier z serii Color Naturals odcień "brąz" :-) Jestem bardzo zadowolona, włosy się nie niszczą, a kolor nie wygląda sztucznie. Ostatnio zmieszałam dwa odcienie z Garniera - właśnie ten brąz + rubinową czerń, wyszło bardzo fajnie, ale trzeba uważać, żeby odrosty nie chwyciły jaśniej (ja musiałam zrobić poprawkę). Oprócz Garniera polecam farby Syoss, moja mama używa takiej i włosy mam ślicznie lśniące :)
bakulka87

Postprzez bakulka87 » 8 gru 2011, o 11:40

Aha... nie wiem czy włosy mogą jaśnieć, ja u siebie zauważyłam, że odrosty mam koloru siwego :shock: I nie jest to na pewno wina mojego wieku :D Ktoś kiedyś powiedział mi, że to wina tego, że farbuję włosy.
bakulka87

Postprzez AiszkaArabskiSwiat » 11 gru 2011, o 20:24

kruszyna91 napisał(a):Jest to bardzo możliwe, jak już pisałam po swoich doświadczeniach, że moje włosy zmieniały kolor jak chciały ;)
A czasem dzieje się tak od zbyt długiego przebywania na słońcu(choć to bardziej latem), bądź używania szamponów np. rumiankowych:) Moje włosy głównie ciemniały bardziej, ale zdarzało się, że także się rozjaśniały. Odpowiada też za to jakiś hormon w organizmie, ale że skleroza mi ostatnio doskwiera to jak na złość sobie teraz nie przypomnę nazwy:|

Czasami to nie jest hormon prolaktyny???-od nadmiaru wlosy jasnieja? Moze ktoras z dziewczyn wie cos na ten temat?
Doskonalosc jest nudna !! KOBIETA ZMIENNA JEST!!-raz kolor wlosow blond,nastepnym razem czerwonyDODAJMY ZYCIU KOLORU!![/b]DODAJMY ZYCIU KOLORU!

[/color][/color]![color=#FF0080]![/color]
AiszkaArabskiSwiat
Ladymakeup Domownik

Poprzednia strona

Powrót do Włosy