jaki humorek - takie patrzałki :)

Zrób zdjęcie i pochwal się własnym makijażem

Re: jaki humorek - takie patrzałki :)

Postprzez Balbina » 21 lut 2012, o 12:52

Bardzo wyostrza spojrzenie, kunsztowny ale jak dla mnie zbyt zimny, kojarzy mi się władczą osobą. Wolę Twoje bardziej kolorowe makijaże szczególnie tematy bordowe...
Balbina

Postprzez ammb » 21 lut 2012, o 19:02

Miło mi, że się Wam podoba. Balbina, sama też wole siebie w tych bardziej kolorowych. Jestem raczej przeciwieństwem władczej osoby hi hi ;) Dzisiaj jednak jeszcze raz pomalowałam się na chłodno. Chciałam zrobić smoky eye, a wyszło co wyszło. Dałam biały, szary i czarny cień, ale po roztarciu czarny zrobił się szary :)
Na pierwszym zdjęciu jestem bez makijażu, tak do porównania :)
Załączniki
metamorfoza 1.jpg
metamorfoza 1.jpg (58.82 KiB) Przeglądane 109 razy
ammb
Ladymakeup Domownik

Postprzez ladymakeup » 21 lut 2012, o 19:13

Mi się podoba :) może tylko usta inne zroiłabym... a brwi przyciemniasz lekko?
ladymakeup
Administratorka

Postprzez ammb » 21 lut 2012, o 21:15

Tą pomadkę kupiłam do ślubu, rzadko maluje nią usta. Czasami mieszam ją z inną jaśniejszą. Musiałam ja kupić, bo pani która mi robiła makijaż ślubny zgubiła swoją i mi nie pomalowała ust :? Musiałam lecieć do sklepu i szukać podobnej do tej z makijażu próbnego, a nie wiedziałam jaka to była marka i numer - pani nie pamiętała :o
Brwi przyciemniłam brązowym cieniem, tak leciutko. Czasami przeciągam lekko maskarą.
ammb
Ladymakeup Domownik

Postprzez ammb » 22 lut 2012, o 23:56

Jedno oko na maroko... a drugiego nie ma :D Cienie sypkie na mokro (czarny, ciemny i jasny zielony). Normalnie to troche mocniej widać czarny. Jak się jeszcze tak pomaluje to spróbuje zrobic zdjęcia przy świetle dziennym, to całkiem inaczej wyjdą :)
Spadam... idę spać :)
Załączniki
zielonoczarny 1.jpg
zielonoczarny 1.jpg (52.07 KiB) Przeglądane 68 razy
ammb
Ladymakeup Domownik

Postprzez KarolinkaBuziaczek » 23 lut 2012, o 00:05

Bardzo mi się podoba ten makijażyk moje kolorki :)
Życie ma najlepszy smak gdy zaskakuje nas
KarolinkaBuziaczek

Postprzez katy24-24 » 23 lut 2012, o 00:07

bombaaaaa...te cienie sa sliczne..i ten polysk. :roll: :roll: :roll: ..napisz jutro..bo mam pytanko..z tego,co sie domyslam ,to sypkimi maluje sie na mokro ??w jaki sposob?????i czy takimi zwyklymi tez mozna malowac na mokro??nie mam pojecia za bardzo jakby mialo to wygladac..a kupilam piekne, soczysto- kolorowe cienie z essence -sun club (8 sztuk) ..z tym ,ze na oku nie sa za wyrazne..i nie robia wrazenia na oku,tak jak w opakowaniu..dziewczyna jedna pisala ,ze one sie prezentuja super ,wlasnie na mokro..wiec moze spróbowalabym takim sposobem.... ;) ;)
katy24-24
Ladymakeup Domownik

Postprzez ladymakeup » 23 lut 2012, o 10:30

katy24-24 napisał(a):bombaaaaa...te cienie sa sliczne..i ten polysk. :roll: :roll: :roll: ..napisz jutro..bo mam pytanko..z tego,co sie domyslam ,to sypkimi maluje sie na mokro ??w jaki sposob?????i czy takimi zwyklymi tez mozna malowac na mokro??nie mam pojecia za bardzo jakby mialo to wygladac..a kupilam piekne, soczysto- kolorowe cienie z essence -sun club (8 sztuk) ..z tym ,ze na oku nie sa za wyrazne..i nie robia wrazenia na oku,tak jak w opakowaniu..dziewczyna jedna pisala ,ze one sie prezentuja super ,wlasnie na mokro..wiec moze spróbowalabym takim sposobem.... ;) ;)

pewnei, spróbuj na mokro albo na wilgotną bazę pod cienie - efekt powinien być znacznie inny :)
ladymakeup
Administratorka

Postprzez ladymakeup » 23 lut 2012, o 10:34

ammb napisał(a):Jedno oko na maroko... a drugiego nie ma :D Cienie sypkie na mokro (czarny, ciemny i jasny zielony). Normalnie to troche mocniej widać czarny. Jak się jeszcze tak pomaluje to spróbuje zrobic zdjęcia przy świetle dziennym, to całkiem inaczej wyjdą :)
Spadam... idę spać :)

Jak zwykle mi się b.podoba :) poziwiam, że przy małym dzieciątku znajdujesz dla nas czas i na fotki - szacun :D
ladymakeup
Administratorka

Postprzez ammb » 23 lut 2012, o 13:12

Cieszę się, że trafiłam w wasze gusta :D
ladymakeup napisał(a):
katy24-24 napisał(a):bombaaaaa...te cienie sa sliczne..i ten polysk. :roll: :roll: :roll: ..napisz jutro..bo mam pytanko..z tego,co sie domyslam ,to sypkimi maluje sie na mokro ??w jaki sposob?????i czy takimi zwyklymi tez mozna malowac na mokro??nie mam pojecia za bardzo jakby mialo to wygladac..a kupilam piekne, soczysto- kolorowe cienie z essence -sun club (8 sztuk) ..z tym ,ze na oku nie sa za wyrazne..i nie robia wrazenia na oku,tak jak w opakowaniu..dziewczyna jedna pisala ,ze one sie prezentuja super ,wlasnie na mokro..wiec moze spróbowalabym takim sposobem.... ;) ;)

pewnei, spróbuj na mokro albo na wilgotną bazę pod cienie - efekt powinien być znacznie inny :)

Mysle że Monika ma w tej kwestji większe doświadczenie i możesz spróbowac tak jak napisała :) Wiem że cieniami sypkimi można malować na sucho i na mokro. Ja najczesciej robiłam to na sucho, ale na mokro jest bardziej intensywny kolor. Nie osypują się... hmm - chyba już teraz będę ich używać tylko na mokro. Ja poprostu leciutko zwilżam pedzelek wodą z kranu (nadmiar wycieram o dłoń), nastepnie nabieram odrobinę cienia, uklepuję go o wieczko cienia i wklepuję w powiekę. Nie wiem jak to jest z cieniami prasowanymi, kiedyś słyszałam, że od kontaktu z wodą na cieniu robi się taka gładka skorupka i cień później nie chce się nabierać. Może z cieniami z essence jst inaczej, osobiście nigdy nie sprawdzałam :?
ammb
Ladymakeup Domownik

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mój makijaż