megi1828 napisał(a):Nie, no z czarnych na blond to ciezka sprawa, jest problem zeby wyszedl w ogole jakikolwiek jasniejszy. No chyba ze farba dla kobiet ciemnoskorych, "jedzie sie " z czarnego na kazdy inny jasny kolor, probowalam kilka razy, wychodzily cudowne kolory, jeden byl problem, moje siwe wlosy przy skroniach robily sie po umyciu takie jakies gumowate i lekko lepiace, pozniej juz bylo ok. Troche sie balam, ze zniszcze sobie wlosy bo jednak Afrykanczycy maja zupelnie inna strukture wlosa niz my. I tu pytanie do moniontko1986 moze wiesz cos na ten temat, jak zadziala taka farba dla Afro na europejskie wlosy ? W sensie czy rzeczywiscie je zniszczy i dlaczego ?
moniontko1986 napisał(a):jesli masz włosy czarne farbowane bez odrostu to rozjasniacz ale na 3 utleniaczach na 3 czesci włosa nakłada się rozjasniacz o innym steżeniu czyli najsilniejszy na konce potem czesc srodkowa sredni i naj słabszy na czesc nasady
Czy to jest wykonalne ? Pytam serio. Z ciekawosci - nakladasz najpierw na 1/3 wlosa na calej glowie rozjasnieczem nr.1 a potem nr.2 i na koncu nr. 3 czy rozjasniasz pasmo po pasmie ? Cena bedzie chyba jak za 3 glowy bo tyle roboty ?I czy kazdna fryzjerka podejmie sie tego, bo to chyba wyzwanie ?
Nie miałam okazj się bawić w taki zabieg .....warto zerknąć na skład.... ale co wynika z twojego opisu.... to to żę może zniszczyc włosy poniewaz europejskie włosy sa gatunkowo cienkie i słabe ..... natomiast afrykańskie wlosy sa kędzierzawe i ciężkie niesamowicie do ułożenia ..... nie pracowałam na tego typie środkach wiec nie moge sie wypowiedziec za wiele .... natomiast czesałam takie włosy nie raz.... i z doswiadczenia wiem ze jesli fryzjer kiepski nie poradzi sobie z nimi ...... ale zdecydowanie odradzała bym takiej silnej ingerencji w strukturę włosa bo naprawde w dzisiejszych czasach ludzie nie patrzą tak na kondycje włosa i nie zdaja sobie sprawy co znaczy ingerowac taką silną chemią we włos....pomyślcie jak fryzjer chociażby umyć musi takie włosy nie splatac ich i dobrze przygotowac ile musi włożyć w to wysiłku .... wiec ile musi byc w takiej farbie dla nich silnych chemicznie środków ....gdzie mają oni mocne włosy .... Jeśli ciekawi Cię ta technika tłumacze najnormalniej w świecie robisz jak pasemka i nakładasz wszystko w jednym czasie na wybrane pasmo ..... dlatego tez sa 3 stęzenia i na końce gdzie sa najbardziej do pigmentowane nakładasz o najwiekszym stęzeniu jakie uznał fryzjer za słuszne na czesc srodkową pasma nakłądasz srednie stęzenie i na odrost najmniejsze