elektryzujące się włosy

Jak dbać o włosy, stylizacja i pielęgnacja

Re: elektryzujące się włosy

Postprzez ladymakeup » 20 sty 2012, o 18:00

suonko82 napisał(a):No ja w tym roku mam ten problem i sie zalamuje....dzwonilam ostatnio do mojej znajomej i mowi tak po co wydawac pieniadze na specjalne szampony odzywki kup po prostu np wosk do wlosow albo cos co nablyszcza wlosy i zobaczysz ze bedzie po problemie, zobaczymy dzisiaj ide na sklepy w poszukiwaniu tego czegos i pozniej zdam relacje:)

Moni, ale super wyglądasz na avatarze!! zmieniłaś kolor włosów?:)
ladymakeup
Administratorka

Postprzez suonko82 » 20 sty 2012, o 22:58

ladymakeup napisał(a):Moni, ale super wyglądasz na avatarze!! zmieniłaś kolor włosów?:)

Dziekuje za komplement, tak zmienilam na troche lagodniejszy, ale kobieta zmienna jest pewnie jeszcze w tym roku cos pokombinuje z wlosami :)
Monika
suonko82

Postprzez ladymakeup » 24 sty 2012, o 10:41

ammb napisał(a):Czasami w zimie zdarzało mi sie elektryzowanie włosów, jakoś tej zimy ani razu. Też używam identycznego grzebienia z szeroko rozstawionymi mega ząbkami i olejkuje włosy ( olejek kokosowy, amla i khadi). Może to olejowanie zapobiega elektryzowaniu :)

Kochana wiem, że gdzieś wspominałaś o olejkach.. stosujesz je jeszcze? możesz nam coś o nich powiedzieć? wiem, że teraz oleje sa straszne popularne ale nikt znajomy nie korzysta z nich - a Wy dziewczyny stosujecie oleje?:)
ladymakeup
Administratorka

Postprzez suonko82 » 24 sty 2012, o 22:49

Ja ostatnio wybralam sie na zakupy ostatnio i znalazlam oto taka odzywke http://www.loreal-paris.it/trattamento- ... Spray.aspx (do elektryzujacych sie wlosow) i faktycznie pomaga, tylko nie moge znalesc na polskich stronach tego spray-u, ale jesli ktos ma ten problem i znajdzie ta odzywke bez splukiwania to proponuje :)
Monika
suonko82

Postprzez enedue » 28 lut 2012, o 14:43

Domowe sposoby są bardzo proste, a równocześnie bardzo skuteczne! Polecam właśnie ocet lub cytrynę. Pod koniec mycia głowy opłucz włosy chłodną wodą wymieszaną z kilkoma kroplami octu lub soku z cytryny.
enedue

Postprzez czaswrocicnaziemie » 28 lut 2012, o 17:49

enedue napisał(a):Domowe sposoby są bardzo proste, a równocześnie bardzo skuteczne! Polecam właśnie ocet lub cytrynę. Pod koniec mycia głowy opłucz włosy chłodną wodą wymieszaną z kilkoma kroplami octu lub soku z cytryny.

Nie wszystkim jednak taka metoda pójdzie na dobre.W szczególności osobom mającym tak jak ja azs na skórze głowy :|
czaswrocicnaziemie

Postprzez suonko82 » 16 mar 2012, o 14:43

Zmienilam rowniez szampon i odzywke i bylo juz wszystko w porzadku :)
Monika
suonko82

Poprzednia strona

Powrót do Włosy