Co polecacie na przetłuszczające się włosy?

Jak dbać o włosy, stylizacja i pielęgnacja

Co polecacie na przetłuszczające się włosy?

Postprzez Poziomka » 6 mar 2011, o 11:56

Tak jak w tytule, co polecacie na przetłuszczanie się włosów?
Domowe sposoby, a może specjalne szampony? Napiszcie! :D
Poziomka

Re: Co polecacie na przetłuszczające się włosy?

Postprzez aanaa22 » 6 mar 2011, o 20:55

Szczerzę, niestety częste mycie. Mam tez podobny problem tylko jeszcze gorzej generowany,ponieważ końce mam suche :/
aanaa22

Postprzez moniontko1986 » 6 mar 2011, o 22:14

Cześć .....jeśli przetłuszczają Ci się włosy to fajny jest szampon suchy w sęsie wyglada to tak jak dezedorant duzy i psika sie po włosach i ten pyłek wsiąka tłuszcz i ładnie pachnie nie jest jakoś specjalnie drogi i jest wydajny :) jeden minus to że dostaniesz go w uk jak masz znajomego to by ci przesłał .... lub w polsce jest jedna firma je produkuje ale są drogie....pozdrawiam
Zapraszam na bloga http://pekenito23.pinger.pl/
moniontko1986
Ladymakeup Bywalec

Postprzez angelika » 6 mar 2011, o 22:30

Mnie np bardzo pomogło płukanie szałwią, efekt nie był oszałamiający ale nie muszę myć włosów tak często jak kiedyś. Za radą pani dermatolog stosowałam też jakiś lek robiony w aptece, ale niestety nie pamiętam składu...
angelika

Postprzez Nitka24 » 7 mar 2011, o 12:19

Z tego co wiem to w aptece jest taki fajny szampon Dermena, moja siostra go kupowała bo ma ten sam problem. Włosy są po nim takie milutkie.
Życie jest piękne o ile ma się z kim je dzielić...
Nitka24
Ladymakeup Guru

Postprzez picjafly » 14 mar 2011, o 18:45

Ja polecam cos co sprawdziłam na sobie, mam cieniutkie blond włoski. Mimo codziennego mycia juz wieczorem były nieładne:( az spróbowałam czegos innego, nie tych wszystkich fructisow odżywek i wymysłów. czegos, co działa na długo, na zawsze i ...nie od razu. jak cos działa od razu oznacza to ze ma silikony i inne rzeczy. Bo jak cos moze wnikąc we wlosy po jednym uzyciu? Kupiłam szampon SEBORADIN. Myslałam, ze drogi (nie kupowac w superpharm a w aptece- taniej w promocji) ale mam wciąż ten sam od Bożego Narodzenia! Seboradin z wyciągiem z rzepy. Efekty zauważylam po miesiącu. Nigdy nie kupie innego szamponu, nigdy!

p.s. to natura więc nie ma mowy by włosy sie do niego przyzwyczaiły czy zobojętniały
cena- w aptece w promocji około 16 zl, bez promocji około 18-19

niweluje wypadanie włosów, a tłuste mam dopiero po upływie 2 dni:)
wydajny
zapach ulatnia się po wysuszeniu
lotiony i ampułki- nie daja takiego efektu, przynajmniej dla mnie szampon był najlepszy

polecam, próbowałam wszystkiego, babcinych sposobów, suszarek, loków, odzywek, zmiany odżywiania i innych sposobów mycia głowy- nic

efekty spektakularne- po 3,4 tygodniach ale warto
http://kolorowypieprz.blogspot.com - zapraszam na mojego bloga:)
picjafly
Ladymakeup Guru

Postprzez picjafly » 14 mar 2011, o 18:47

dodam jeszcze, ze od 2 miesięcy nie uzywam pianki ani zelu, kiedyś to było obowiazkowe, bo włosy magicznie oklapywały tuż po wyjściu z domu:) a jesli umyte po seboradinie jeszcze wysuszy sie letnim lub zimnym strumieniem suszarki:) mmm
http://kolorowypieprz.blogspot.com - zapraszam na mojego bloga:)
picjafly
Ladymakeup Guru

Postprzez ladymakeup » 22 mar 2011, o 11:06

Chyba muszę wypróbować ten szampon bo niestety mam ten sam problem :( jeśli chciałabym mieć rozpuszczone włosy to muszę myć je codziennie :/
ladymakeup
Administratorka

Postprzez klaudusiaczek93 » 26 mar 2011, o 13:58

Dokładnie! Mam to samo. Nawet jeżeli umyję włosy wieczorem to na drugi dzień wyglądają jakby były nieumyte;/
klaudusiaczek93

Postprzez marietta » 29 kwi 2011, o 11:36

Moja koleżanka miała kiedyś podobny problem i fryzjerka doradziła jej trwałą. Włosy wysusza jeszcze tzn styling. Ale to może je troszkę dodatkowo zniszczyć. Z domowych sposobów płukanie w korze dębu, ale to może troszkę zabarwić włos na ciemniejszy kolor. Ale jest odżywcze i ponoć są jeszcze bardziej lśniące. Nasze mamy stosowały te metody i każda raczej zachwala :)
marietta

Następna strona

Powrót do Włosy