Co polecacie na przetłuszczające się włosy?

Jak dbać o włosy, stylizacja i pielęgnacja

Re: Co polecacie na przetłuszczające się włosy?

Postprzez ladymakeup » 7 paź 2011, o 10:08

A ja muszę właśnie coś zrobić ze swoimi włosami ;/ nie chcę mi sę myć codziennie włosów, a w zasadzie musiałabym ;/
ladymakeup
Administratorka

Postprzez roksana.s » 7 paź 2011, o 10:13

ladymakeup napisał(a):A ja muszę właśnie coś zrobić ze swoimi włosami ;/ nie chcę mi sę myć codziennie włosów, a w zasadzie musiałabym ;/

musisz je odzwyczaic z 5 dni nie myc w ogole ( masakra , wiem :P ) tak je przenosić.. bo jak są przyzwyczajone to ciężko :)
roksana.s

Postprzez ammb » 7 paź 2011, o 12:05

przez marietta » 29 kwi 2011, o 11:36
Moja koleżanka miała kiedyś podobny problem i fryzjerka doradziła jej trwałą. Włosy wysusza jeszcze tzn styling. Ale to może je troszkę dodatkowo zniszczyć. Z domowych sposobów płukanie w korze dębu, ale to może troszkę zabarwić włos na ciemniejszy kolor. Ale jest odżywcze i ponoć są jeszcze bardziej lśniące. Nasze mamy stosowały te metody i każda raczej zachwala

Mam kore dębu, a nie wiedziałam że można ją stosować na włosy. Ja płukałam nią rane. Akurat mi bardzo wypadają włosy i również się przetłuszczają. Następnym razem przy myciu włosów spróbuje.
ammb
Ladymakeup Domownik

Postprzez arcticone » 14 gru 2011, o 15:15

Zmień szampon na bardziej łagodny. Te drogeryjne często podrażniają skóre głowy i w konsekwencji bardziej się ona przetłuszcza. Ja stosuje teraz szampony ziołowe, ale równie dobrze możesz spróbować szamponów dla dzieci, bo one sa bardzo delikatne. I unikaj sylikonów w szamponach, obciążają włosy.
szkła kontaktowe i mogę uprawiać sport :)
arcticone

Postprzez enedue » 28 lut 2012, o 14:48

Też mam problem z przetłuszczającymi się włosami.myję je codziennie, używam odżywki w spray do tego typu włosów, a z specjalistycznych kosmetyków - to mogę polecić szampon dr nona. ma działanie odżywcze i można go używać dla zniszczonych i przetłuszczonych wlosach.a starcza na długo;]
enedue

Postprzez andzia17 » 28 lut 2012, o 15:34

jakie są wasze opinie na temat szamponu,balsamu i lotionu z SEBORADIN?
andzia17

Postprzez czaswrocicnaziemie » 28 lut 2012, o 17:38

roksana.s napisał(a):
ladymakeup napisał(a):A ja muszę właśnie coś zrobić ze swoimi włosami ;/ nie chcę mi sę myć codziennie włosów, a w zasadzie musiałabym ;/

musisz je odzwyczaic z 5 dni nie myc w ogole ( masakra , wiem :P ) tak je przenosić.. bo jak są przyzwyczajone to ciężko :)

Też słyszałam taką radę.Miałam 3 podejścia
1-tak jak piszesz 5 dni nie myłam włosów,po tych 5 dniach umyłam,a na następny dzień włosy tłuściutkie.
2-to było ok 9 dni,to samo jak w 1 przypadku,po umyciu na następny dzień znowu smalec.
3-ok 2 tyg i jak zwykle smalec.
Przez te dni kiedy nie myłam włosów siedziałam w domu,bo aż wstyd na miasto z takimi włosami wyjść.Byłam strasznie zła bo to nic nie dało a całe wakacje praktycznie w domu siedziałam:/
Dlatego wolę się męczyć,wstawać codziennie o tej 5:30 i myć włosy,niż chodzić ze smalcem.A takich rad już nigdy w życiu nie posłucham.

Podaję link do stronki z prawdą i mitami o przetłuszczających się włosach.
http://poradnikdomowy.pl/poradnikdomowy ... 82646.html
Ostatnio edytowano 28 lut 2012, o 18:42 przez czaswrocicnaziemie, łącznie edytowano 1 raz
czaswrocicnaziemie

Postprzez czaswrocicnaziemie » 28 lut 2012, o 17:41

arcticone napisał(a):Zmień szampon na bardziej łagodny. Te drogeryjne często podrażniają skóre głowy i w konsekwencji bardziej się ona przetłuszcza. Ja stosuje teraz szampony ziołowe, ale równie dobrze możesz spróbować szamponów dla dzieci, bo one sa bardzo delikatne. I unikaj sylikonów w szamponach, obciążają włosy.

Mnie się wydaje że szampony dla dzieci nie radzą sobie z przetłuszczającymi się włosami,ja używam babydream i gdyby nie to że włosy myję codziennie,to nie nadawałby się do niczego.jeśli ktoś myje włosy codziennie to jak najbardziej polecam szampony dla dzieci,przyjazny skład,nie ma sylikonów,tani jak barszcz,nie obciąża włosów i przede wszystkim ich nie niszczy.
czaswrocicnaziemie

Postprzez picjafly » 28 lut 2012, o 21:18

seboradin niger- hamuje wypadanie i przetłuszczanie
http://kolorowypieprz.blogspot.com - zapraszam na mojego bloga:)
picjafly
Ladymakeup Guru

Postprzez andzia17 » 28 lut 2012, o 22:30

picjafly napisał(a):seboradin niger- hamuje wypadanie i przetłuszczanie

a to widziałam balsam a szampon też jest?
andzia17

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Włosy