Coś dla mężczyzn :)

Wszystko co związane z makijażem, pytania, dyskusja, etc

Coś dla mężczyzn :)

Postprzez marzena000 » 18 gru 2010, o 01:56

Proponuje założyc nowy dział z kosmetykami dla męzczyzn :)
W końcu im tez sie od życia cos nalezy :P Co polecacie? Czego nie lubicie w kosmetykach swoich facetów?

Ja ostatnio zakochałam sie w Pielęgnacyjnym żelu pod prysznic Adidas Hair&Body Men Water Sport (niebieski). Cudny ma zapach! Aż bym schrupac chciała :P
Za to nie podoba mi sie ten z tej samej serii, ale zielony... Jakiś taki chamski ten zapach :P

Co do perfum. Ubóstwiam białego Calvina Kleina! Nie ma piekniejszego meskiego zapachu.
Co do kosmetyków do golenia róznie... Nivea sa dosyc fajne.

Mysle że temat bedzie potrzebny, w szczególności że swieta tuz tuż i nie jedna sie głowi co mogła by zakupić swojemu facetowi :)
:)
marzena000
Ladymakeup Domownik

Re: Coś dla mężczyzn :)

Postprzez ladymakeup » 29 gru 2010, o 01:41

Marzenko bardzo ciekawy wątek :) ja niestety przed świętami miałam strasznie mało czasu żeby po odpisywać ;/ a prezenty i tak na ostatnią chwile ;p Przyznam się szczerze, że mam małe doświadczenie w męskich zapachach i kosmetykach - mój mężczyzna najzwyczajniej nie lubi kosmetyków ;p i perfumów też ;p
ladymakeup
Administratorka

Postprzez Wojtek_Ka » 12 gru 2011, o 22:37

W sumie to dylemat mam spory teraz, ponieważ jestem na rozdrożu :] Jako facet powinienem używać kosmetyków ''for men'', ale sporo się uczyłem czy to na fryzjerstwie, czy na wizażu, o wszelakich kosmetykach.
Przetestowałem sporo kosmetyków dla facetów, ale nie wiele z nich można uznać za udane (mówię o tych które sam testowałem, nie generalizuję)
Seria menexpert l'oreala jest pod każdym względem nie zbyt dobra, efektów brak, szczególnie w żelu matującym, który jest dla mnie stratą pieniędzy. Roll'on pod oczy z tej serii efektów nie daje żadnych, żele do twarzy (matujący, peeling czy do cery wrażliwej) również.
Jeśli chodzi o nowinki z Ziaji dla mężczyzn, to sa one dobre, ale do utrzymania higieny, czyli dla cer bezproblemowych. Szampon 'yego' i odżywka z tej serii powiedzmy, że umyją włosy, ale pielęgnacji brak, z resztą za cenę 10 zł nie można się raczej efektów spodziewać powalających, krem z tej serii to jedynie krem lekko nawilżający, ale na krótko. Ostatnio stawiam na kosmoceutyki, dla mojej problematycznej cery są idealne (np. dermalogica)
Wiem, że lepiej narzekać, więc koniec wytykania wad.
Perfumy u mnie to też ważna sprawa. Na codzień wybieram Aqua Di Gio, jest pospolity, ale rewelacyjny i długotrwały. Do sportowych zdecydowanie adidas team force. Od święta Angel for Men jest idealny, zbyt ciężki na codzień, ale od czasu do czasu się nadaje :)
Wojtek_Ka

Postprzez Anna B » 12 gru 2011, o 23:21

Ciężko jest doradzić mężczyźnie w sprawie kosmetyków. Skóra mężczyzn i kobiet nieco się różni i nie chcę tu wnikać w sprawy czysto biologiczne. Jeśli masz skórę z problemami to najlepiej udaj się do dermatologa, albo wypróbuj produkty z apteki. Ja osobiście jeśli chodzi o trądzik mam sprawdzony żel, ale jest on na receptę nazywa się klindacin, mojemu bratu bardzo pomaga. Jeżeli chodzi o perfumy to znam pewien trik. Zanim użyjesz perfum, miejsce które chcesz spryskać posmaruj wazeliną kosmetyczną, dzięki temu zapach będzie intensywniejszy i utrzymają się one dłużej ( zadziała tu chemia). Mam nadzieję, że troszkę pomogłam :)
Anna B

Postprzez raspberry55 » 21 gru 2011, o 15:04

Jeśli chodzi o męskie perfumy, to bardzo mi się podoba stary, ale nadal jary dior fahrenheit :)
raspberry55

Postprzez kruszyna91 » 13 sty 2012, o 21:07

Ja uwielbiam zapach perfum mojego mężczyzny;) (i to nie tylko dlatego, że są właśnie jego hihi). Jest to czarna puma urban motion.
Jeśli chodzi o produkty do golenia, to miał on problemy, mianowicie po goleniu dostawał wysypki :| Pod choinkę dostał ode mnie żel do golenia i intensywnie nawilżający balsam po goleniu firmy AA z serii Dynamic 20+. Póki co efekty są świetne :) Może się dokładnie ogolić bez podrażnień, syfki zniknęły, a skóra jest miła w dotyku :)
O reszcie kosmetyków raczej się nie wypowiem, bo nie cierpi on wszelkiego rodzaju kremów, balsamów itp:(
I nie da się go przestawić ;)
kruszyna91

Postprzez ammb » 14 sty 2012, o 00:51

ladymakeup napisał(a): Przyznam się szczerze, że mam małe doświadczenie w męskich zapachach i kosmetykach - mój mężczyzna najzwyczajniej nie lubi kosmetyków ;p i perfumów też ;p

Mój tak samo nie lubi kosmetyków i perfum, no po za tymi których każdy używa do mycia. O goleniu się to czasem musze mu przypominać, bo lubi chodzić taki zarośniety, a ja wole jak sie ogoli. Dostał perfumy na święta od mamy, a mi powiedział - przecież ja perfum nie używam ( tylko od święta na wielkie wyjście ). Zawsze mam problem, jak mam mu kupić prezent :D
ammb
Ladymakeup Domownik

Postprzez Nitka24 » 14 sty 2012, o 12:18

Mój mąż lubi perfumy, antyperspiranty, kremy do rąk, pianki do golenia i płyny po goleniu ale kremu/ żelu do twarzy nie użyje. Jeśli chodzi o prezenty to nie mam problemów. :)
Życie jest piękne o ile ma się z kim je dzielić...
Nitka24
Ladymakeup Guru

Powrót do O makijażu