Bardzo jasny podkład, który nie zapycha porów..?

Wszystko co związane z makijażem, pytania, dyskusja, etc

Bardzo jasny podkład, który nie zapycha porów..?

Postprzez ona24_10 » 17 lis 2011, o 23:20

Witam wszystkich! :)
Od jakiegoś czasu mam spory problem ze znalezieniem właściwego dla siebie podkładu, dlatego zwracam się do Was o pomoc.

Szukam podkładu BARDZO jasnego, to jest moje główne kryterium.

Moja cera jest bardzo kapryśna, więc wiele podkładów ją zapycha [ EL Double Wear, Revlon ColorStay to już w ogóle; Vichy Dermablend też]. Jaki podkład mnie nie zapcha dodatkowo, ale też zakryje drobne zaczerwienienia i niedoskonałości?

Dla mnie dobry był Anti Blemish Solutions, najjaśniejszy odcień, ale zimą jest stanowczo za ciemny, podobnie La Roche Posay Toleriane. Próbowałam też Rimmela Match Perfection, ale on znikał z twarzy i nie krył zbyt dobrze.

Czy macie jakieś pomysły? :)
ona24_10

Re: Bardzo jasny podkład, który nie zapycha porów..?

Postprzez ladymakeup » 17 lis 2011, o 23:25

hmm to faktycznie masz problem ;/ ja od lat jestem wierna revlon'owi colorStay i bardzo sobie go chwalę. Słyszałam, ze podkłady z Kryolan nie zapychają, spróbowałabym równeiż Vichy z serii Dermablend - krycie ma na pewno super, a z racji dermokosmetyku można łudzić się, że będzie niezapychający. Daj znać jak uda Ci się znależć ulubieńca :) ps. Make Up Factory podobno też są ok :)
ladymakeup
Administratorka

Postprzez katy24-24 » 18 lis 2011, o 01:15

ja osttatnio szukalam jakiegos bardzo leciutkiego podkładu tak aby nalozyc tylko tyci tyci..i kupilam z essence soft& natural..(02)jak dla mnie strasznie jasny ,niby to jest sand beige ale odcieniem do san beige revlona to sie chowa..zobacz próbki w drogerii ,moze Tobie podpasuje..
katy24-24
Ladymakeup Domownik

Postprzez MIA » 18 lis 2011, o 01:42

Jeżeli chodzi głównie o pory to ja poszłabym w stronę kosmetyków mineralnych. Everyday Minerals ma bardzo dobre kosmetyki w dość dużej gamie kolorów - myślę, że znalazłabyś coś dla siebie :) Najlepiej utrwalać je delikatnym pudrem sypkim nakładanym pędzlem jumbo kabuki, wtedy twarz będzie delikatnie opruszona ale nie zapchana :)
MIA

Postprzez ona24_10 » 18 lis 2011, o 18:18

MIA Zamówiłam sobie kilka próbek podkładu mineralnego, akurat z Lily Lolo i z Pixie, ale za każdym razem przy nakładaniu wychodzi mi jedna wielka plama. Próbowałam nakładać bezpośrednio po nałożeniu kremu, po odczekaniu chwilkę, po dłuższej chwili i za każdym razem jest to samo. Co mogę robić źle? :(

ladymakeup Mnie osobiście Revlon bardzo zapycha, w taki sposób, że po kilku dniach używania na policzkach robią mi się takie podskórne, bolące gule, które długo się goją :(
Dzisiaj zawitałam do drogerii i wypróbowałam najjaśniejszy odcień MF Lasting Performance, ale ma takie różowe tony jakby i mimo swej jasności kolor ten odznacza się od mojej skóry :roll:

Szukam dalej, może poszukam w Kryolanie.. :)
ona24_10

Postprzez ewelinablbn » 18 lis 2011, o 18:48

Mi dermatolog mówiła, że MF Lasting Performance bardzo zapycha pory :/
ewelinablbn
Ladymakeup Domownik

Postprzez betti_ba » 18 lis 2011, o 20:56

Obecnie używam podkładu MAXFACTOR Lasting Performance Kolor 101Ivory Beige kolorek idealnie pasuje do mojej cery:) Zastanawiam się nad zmianą na MaxFactor - Podkład Colour Adapt, jak myślicie który odcień bedzie do mnie pasował?Dodam, że jestem typowym bladziuchem:)
betti_ba

Postprzez Nitka24 » 18 lis 2011, o 21:56

Ja stosuję MF Lasting performance (101) i jakoś nie zauważyłam żeby po nim coś mi powstawało. Teraz akurat częściej stosuję Paese bo jest ciut ciemniejszy i lepiej się stapia z moją skórą, a na MF przyjdzie czas bo pewnie troszkę zblednę.
Życie jest piękne o ile ma się z kim je dzielić...
Nitka24
Ladymakeup Guru

Postprzez AiszkaArabskiSwiat » 18 lis 2011, o 23:20

Okropne sa odcienie podkladow wpadajace w roz. :x ..-daja wrazenie skory bardzo zmeczonej..
Doskonalosc jest nudna !! KOBIETA ZMIENNA JEST!!-raz kolor wlosow blond,nastepnym razem czerwonyDODAJMY ZYCIU KOLORU!![/b]DODAJMY ZYCIU KOLORU!

[/color][/color]![color=#FF0080]![/color]
AiszkaArabskiSwiat
Ladymakeup Domownik

Postprzez picjafly » 18 lis 2011, o 23:34

bo używaja ich kobiety, ktore maja zimna cerę:) podkłady rozowe sa dla pań o ciepłej cerze:0 wtedy pięknie balansują koloryt, ja zawsze kupuje w róż:) i mi nie chłodzi karnacji:) mam ciepłą cerę
http://kolorowypieprz.blogspot.com - zapraszam na mojego bloga:)
picjafly
Ladymakeup Guru

Następna strona

Powrót do O makijażu